Alles over de CR2025 batterij: toepassingen, voordelen en recycling

Alles over de CR2025 batterij: toepassingen, voordelen en recycling

minuten lezen
De CR2025 batterij is een compacte, krachtige lithiumbatterij die vaak wordt gebruikt in kleine apparaten zoals horloges en afstandsbedieningen. Bij elke aankoop van een CR2025 batterij gaat een deel van de opbrengst naar Stibat, die verantwoordelijk is voor de inzameling en recycling van batterijen. In deze blog bespreken we de toepassingen van de CR2025 batterij en waarom recycling zo belangrijk is.

Alles over de CR2025 batterij: Toepassingen, voordelen en recyclen

De CR2025 batterij is een populaire keuze voor verschillende kleine elektronische apparaten, zoals afstandsbedieningen, horloges en medische apparatuur. Deze compacte lithium-knoopcel biedt betrouwbare en langdurige prestaties, wat hem ideaal maakt voor apparaten die constant energie nodig hebben zonder vaak vervangen te worden. In deze blog bespreken we de toepassingen van de CR2025 batterij, hoe je kunt bijdragen aan het milieu via Stichting Stibat bij de aankoop, en waarom het belangrijk is om gebruikte batterijen te recyclen.

Wat is de CR2025 batterij?

De CR2025 is een lithium-knoopcelbatterij met een spanning van 3 Volt. De aanduiding "2025" verwijst naar de fysieke afmetingen van de batterij: een diameter van 20 mm en een dikte van 2.5 mm. Dankzij de geavanceerde lithium-technologie biedt deze batterij een lange levensduur en constante prestaties, wat hem ideaal maakt voor gebruik in apparaten die een stabiele energiebron vereisen.

Toepassingen van de CR2025 batterij

De CR2025 batterij is uiterst veelzijdig en wordt gebruikt in een breed scala aan apparaten. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen:

  • Afstandsbedieningen: Veel moderne autosleutels, garagedeuropeners en andere afstandsbedieningen maken gebruik van de CR2025 batterij vanwege zijn compacte formaat en lange levensduur.
  • Horloges: Door de betrouwbare prestaties en het compacte formaat is de CR2025 batterij een populaire keuze voor polshorloges en andere draagbare apparaten.
  • Medische apparatuur: Glucosemeters, thermometers en andere kleine medische apparaten gebruiken vaak de CR2025 batterij, omdat ze een stabiele en langdurige energiebron nodig hebben.
  • Fietslampjes en zaklampen: Kleine LED-lampjes en zaklampen gebruiken de CR2025 batterij vanwege de compacte energiebron die ze biedt.

Een financiële bijdrage aan Stibat bij aankoop van CR2025 batterijen

Wanneer je een CR2025 batterij koopt, draag je bij aan een milieuvriendelijke toekomst! Een deel van de opbrengst van elke verkochte CR2025 batterij wordt namelijk afgedragen aan Stibat, de stichting die zich inzet voor de inzameling en recycling van batterijen in Nederland. Dit betekent dat je niet alleen je apparaten van stroom voorziet, maar ook bijdraagt aan de veilige verwerking van gebruikte batterijen en het behoud van natuurlijke grondstoffen.

Waarom is recycling van de CR2025 batterij belangrijk?

Batterijen bevatten verschillende materialen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu als ze niet op de juiste manier worden afgevoerd. Door je gebruikte CR2025 batterijen in te leveren bij een Stibat-inzamelpunt, kunnen deze batterijen op een veilige manier worden gerecycled. Dit zorgt ervoor dat waardevolle grondstoffen, zoals lithium en andere metalen, opnieuw gebruikt kunnen worden, terwijl schadelijke stoffen op een verantwoorde manier worden verwerkt.

Recycling is eenvoudig: breng je gebruikte batterijen naar een van de vele Stibat-inzamelpunten in supermarkten, elektronicawinkels en andere locaties. Je kunt meer informatie over de locaties van inzamelpunten vinden op de website van Stibat.

Conclusie

De CR2025 batterij is een betrouwbare en veelzijdige energiebron die perfect is voor kleine apparaten zoals afstandsbedieningen, horloges en medische apparatuur. Door deze batterijen te kopen, draag je bij aan de inzameling en recycling van batterijen via Stibat, wat bijdraagt aan een schonere en duurzamere wereld. Vergeet niet om je gebruikte batterijen in te leveren bij een Stibat-inzamelpunt om de recyclingcyclus te voltooien!